Recycle Sint bij Een-Twee in Zuidwolde, speelgoed krijgt mooie bestemming na ruilen

Annemieke Lindenhols van Een-Twee, Aleida Hepping (ontbreekt op de foto) en buurmeisje Merel Hoogstra roepen mensen op speelgoed in te leveren om een ander kind weer blij te maken. Foto: Een-Twee

Wat doe je met speelgoed waar niet of nauwelijks nog mee gespeeld wordt? Met deze vraag gingen Aleida Hepping uit Zuidwolde samen met Een-Twee een aantal jaar geleden mee aan de slag. Er werd een middag georganiseerd waar de Recycle Sint de cadeau-inkopen duurzamer ging aanpakken. Het werd een succes en daarom wordt deze dag ook dit jaar weer gehouden op vrijdag 12 november.

„We geven er onze eigen draai aan”, geeft Annemieke Lindenhols van Een-Twee aan. „Ruilen is het nieuwe kopen.” Ouders worden opgeroepen om speelgoed, spelletjes en knuffels, waar niet meer mee gespeeld wordt en uiteraard nog heel en compleet is, te verzamelen. Annemieke : „Hier kun je een ander kind weer blij mee maken. Denk bijvoorbeeld aan de gezinnen die het niet breed hebben. Voor dat kind is dit speelgoed weer nieuw.”

Ruildag

Mensen die tijdens de vier inbrengmomenten speelgoed inleveren, krijgen bonnen waarmee speelgoed uitgezocht kan worden tijdens de ruildag op vrijdag 12 november. Voor elk stuk speelgoed dat ingebracht wordt, mag een ander stuk speelgoed teruggenomen worden.

„Dit is een hele duurzame en voordelige manier van cadeautjes kopen”, vertelt Annemieke. „Je bespaart geld, want je ruilt alleen maar. En je voelt je er goed bij, want je doet iets goed voor jezelf en de wereld.”

De ruildag vindt plaats bij Een-Twee tent van 17.00 tot 20.00 uur. De dag wordt feestelijk aangekleed met wat lekkers. Speelgoed inbrengen kan op vrijdag 5 november van 14.00 tot 20.00 uur, zaterdag 6 november van 9.00 tot 12.00 uur, dinsdag 9 en woensdag 10 november van 8.45 tot 13.45 uur.

Met het speelgoed dat over blijft, worden in de regio heel veel kinderen blij gemaakt via verschillende lokale goede doelen, vakantiepakketten en Welzijn De Wolden.

Info: Facebookpagina van Een-Twee.

Nieuws

Meest gelezen