Rederijkerskamer De Bloem uit de Wijk gaat los met Bruidzilla

De spelersgroep van De Bloem uit de Wijk heeft er enorm veel zin in. Foto: Benny Spin

Anderhalve week voor de geplande voorstellingen in 2020 gooide corona ook voor De Bloem de boel in het slot. Het was een fikse tegenvaller voor de Rederijkerskamer. Maar In 2021 was er nog een sprankje hoop weer te kunnen starten, maar helaas. Nu gaat het feest wel door.

In oktober is er weer gestart met de repetities en eind van de maand gaat het dan toch gebeuren. De Bloem brengt de uitgestelde voorstelling van de klucht ‘Bruidzilla’ ten tonele op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april in het Dorpshuis in de Wijk.

Wel hebben er een paar wisselingen plaatsgevonden. Frans Stapel kon de klus niet afmaken als regisseur en Jordy Kalter en Marga Wessels-Boer vielen ook uit, maar er kon in vervanging worden voorzien. Tinus Nijstad heeft de regie opgepakt, Gerdo Kleine durfde wel een hoofdrol aan en voor de toen nog in te vullen rollen stelden Anneke van Asselt en Henk Velthuis zich beschikbaar. De crew is weer compleet en er is flink gerepeteerd om van ‘Bruidzilla’ een succes te gaan maken.

Een avondje plezier

Deze klucht staat garant voor een avondje plezier, een korte impressie: Linda zit al tijden te wachten op een huwelijksaanzoek van haar vriend Cor. Van Cor hoeft dat allemaal niet zo. Maar Linda heeft van jongs af aan al veel plannen gemaakt voor die ene speciale dag. En die plannen zijn groots, romantisch en vooral perfect! Als Cor haar uiteindelijk toch ten huwelijk vraagt gaan alle remmen los!

Linda leeft zich helemaal uit op het plannen van de bruiloft en niets of niemand zal of mag haar daarin ook maar een strobreed in de weg leggen. Familie, vrienden en buren zetten al hun creativiteit in om Linda die fantastische dag te kunnen geven, waarbij zelfs bekende Nederlanders worden ingezet. De plannen lijken goed, maar niet alles loopt zoals gepland. Wordt het feest of toch niet?

De kaartverkoop wordt verzorgd door het Dorpshuis, voor info daarover: www.dorpshuisdewijk.nl of 0522-444200.

Nieuws

menu