Repetities voor driedelige sitcom in Ruinen zijn begonnen

Archiefbeeld openluchtspel Ruinen

Archiefbeeld openluchtspel Ruinen Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De spelers van het openluchtspel Ruinen zijn vorige week begonnen met de repetities voor de sitcom ‘Als de kat van huis is’. Deze sitcom, een komische serie in drie afleveringen, is geschreven door de nieuwe regisseuse van de stichting, Elise van der Laan en wordt in het weekend van 3 en 4 juli opgenomen in Buitencentrum De Poort.

„Het was erg leuk en een mooie aftrap. De spelers hebben met het script in de hand alles een keer doorgenomen. Het script biedt de spelers voldoende ruimte om de rol meer te personaliseren”, zo schrijft bestuurslid Corine aan alle leden. Met de sitcom, die straks online te bekijken is, wil de SOR in beeld blijven bij alle liefhebbers van openluchttheater.

Vrijwilligers als figurant

De vrijwilligers van het openluchttheater zijn door corona even wat minder betrokken bij de SOR, maar het bestuur wil hen wel graag de kans geven als figurant een rol te spelen in de sitcom. Elise van der Laan heeft hiervoor in het script verschillende figurantenrollen geschreven. Vrijwilligers die het leuk vinden, kunnen zich melden bij het bestuur.

De nieuwe regisseur toont zich erg blij met de sitcom. „Ik ben erg blij dat we een manier gevonden hebben om toch dit jaar van ons te laten horen. Tevens een leuke uitdaging voor ons allen, want acteren voor de camera vraagt toch om een andere manier van spelen”, aldus de 33-jarige Van der Laan.