Rijkswaterstaat vernieuwt steunpunt Staphorst

Rijkswaterstaat is drukdoende met de vernieuwing van het steunpunt aan de Rijksparallelweg in Staphorst. De oude stalling nam de gemeente Staphorst met gesloten beurs over.

Rijkswaterstaat vernieuwt het steunpunt in Staphorst.

Rijkswaterstaat vernieuwt het steunpunt in Staphorst. Foto: Frens Jansen

Sinds jaar en dag staan op deze plek voertuigen van Rijkswaterstaat en ook het zout op de A28 tijdens de winterdagen komt voor een deel hier vandaan. Rijkswaterstaat vernieuwt de gebouwen tot een nieuw, modern steunpunt, dat weer jaren mee kan.

Van Norel Bouwgroep en Peek Bouw & Infra 3 EMV wonnen de aanbestedingen voor de steunpunten Den Bosch, Zevenaar en Staphorst. De afdeling Vastgoedmanagement, onderdeel van Rijkswaterstaat Corporate Dienst, is bezig met een vernieuwingsprogramma voor wegensteunpunten. Steunpunten zijn op specifieke locaties gevestigd, strategisch gelegen.

De oude stalen voertuigstalling van Rijkswaterstaat is overgenomen door de gemeente Staphorst. Het ding ligt gedemonteerd op de gemeentewerkplaats en een dezer dagen wordt hij weer in elkaar gezet, om onderdak te bieden aan het gemeentelijk materieel.