Roeffie Morssink (94) uit Ruinerwold is Jubileumvrouw van Drenthe van de Vrouwen van Nu

De 94-jarige Roeffie Morssink uit Ruinerwold is dinsdag benoemd tot Jubileumvrouw van Drenthe. Dat gebeurde in theater Orpheus in Apeldoorn bij de viering van het 90-jarig bestaan van de Vrouwen van Nu in Nederland. De bijzonder kwieke Roeffie Morssink werd compleet verrast, zeker toen ze aan tafel naast Prinses Beatrix plaats mocht nemen.

De 94-jarige Roeffie Morssink werd donderdagmiddag nogmaals gehuldigd in eigen huis door twee bestuursleden, links Willie Wiltinge en rechts Alida Rooze.

De 94-jarige Roeffie Morssink werd donderdagmiddag nogmaals gehuldigd in eigen huis door twee bestuursleden, links Willie Wiltinge en rechts Alida Rooze. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

„Het is bar en boos, je weet echt niet wat je overkomt”, blikt Roeffie Morssink twee dagen later terug op die bijzondere dag in Apeldoorn. In eigen huis werd ze nog eens een keer in het zonnetje gezet door de afdeling Ruinerwold van de Vrouwen van Nu, waarvan ze al 72 jaar lid is. „Het was een mooie dag, ik heb er enorm van genoten.”

Nieuws

menu