Rouveen kiest voor uitbreidingsplan Het Lange Veld. Het dorp is hard toe aan extra woningen

De gemeente Staphorst heeft een concept-stedenbouwkundig plan opgesteld voor het uitbreidingsplan Rouveen-Zuid. Het plan ‘Het Lange Veld’ kwam tot stand na inspraak van de buurt.

Het Lange Veld in beeld.

Het Lange Veld in beeld. Gemeente Staphorst

De buurt kon reageren op de plannen. De gemeente presenteerde drie schetsen op drie digitale informatiebijeenkomsten. Via de gemeentelijke website konden mensen ook de presentaties van de plannen zien en ook een film over de plannen bekijken.

De meerderheid van de omwonenden vond het plan Het Lange Veld het beste. Dit plan gaat uit van de inpassing van een brede, lange zichtlijn vanaf de Oude Rijksweg. De kenmerkende structuur van het open slagenlandschap komt terug in het ontwerp.

De gemeente Staphorst werkte deze schets uit tot een concept-stedenbouwkundig plan voor de eerste fase van de nieuwe woonwijk. Een grotere afstand tot de bestaande bebouwing, wat als positief punt uit een ander ontwerp naar voren kwam, wordt meegenomen voor Het Lange Veld.

Concept bespreken

Het concept-stedenbouwkundig plan wordt binnenkort besproken met de direct aanwonenden van de nieuwe woonwijk. Waar mogelijk worden de wensen, opmerkingen meegenomen. Ook wordt het concept-stedenbouwkundig plan verkeerskundig en technisch verder uitgewerkt. Hierna besluit de gemeenteraad over de uitbreiding van Rouveen.

Rouveen-Zuid is het nieuwe uitbreidingsplan in twee fases van Rouveen, dat gelegen is tussen de Korte Kerkweg, Oude Rijksweg en de Stadsweg. Het gaat om ongeveer honderd huizen. De laatste grote uitbreiding van Rouveen was Rouveen-West. In totaal verkocht de gemeente 97 kavels. Hierop zijn inmiddels 34 rijwoningen, 42 twee-onder-eenkappers en 21 vrijstaande huizen gebouwd. Drie jaar geleden was alles zo goed als vol.