Rugbyclub The Big Stones geeft clinic aan OBS de Bosrank

Volop enthousiasme bij de schooljeugd voor de clinics van The Big Stones. Eigen foto

Rugbyclub The Big Stones uit Havelte heeft vorige week een rugbyclinic gegeven aan de klassen 3 tot en met 8 van OBS de Bosrank in Havelte. In totaal hebben er ongeveer 230 kinderen ‘rugbyles’ gehad.

Het idee was eenvoudig: in een week tijd alle kinderen tweemaal op ‘training’ laten komen om zo op vrijdag de week af te sluiten met rugbywedstrijden. De school heeft daarvoor de gymlessen beschikbaar gesteld en een extra gymles op de vrijdag. Jip Boogaart heeft de trainingen uitgewerkt en de vrijwilligers aangestuurd.

De tijden waren per groep (ongeveer 40 à 50 kinderen) 45 minuten en deze vlogen voorbij. Op vrijdag werd de week afgesloten met wedstrijden tegen elkaar. Groep 4/5 mocht de kick-off doen. Het enthousiasme was zichtbaar en het was genieten om te zien hoe fanatiek iedereen was. Na deze groep hebben de kinderen van groep 3/4 hun optreden gedaan. Deze groep werd uitgedaagd om last man standing te doen en afsluitend tegen de rugbyvrijwilligers te rennen. Dit bracht natuurlijk extra strijd met zich mee. De laatste groep kinderen was groep 7/8. Hier is al echte rugby zichtbaar, mooie (en harde) tackles, schaafwonden hier en daar, mooie looplijnen en wederom erg veel enthousiasme.

Het weer was geweldig, de kinderen hebben er heel veel lol ingehad en het was leuk om te zien hoe de groepen gegroeid zijn in 1 week tijd naar echte rugby’ers.

Nieuws

Meest gelezen