Ruinerwold is een wijngaard rijker bij de Toffe Peer: ‘Drentse beleving met een Franse touch’

Liefst 1960 wijnranken van vier verschillende soorten zijn aangeplant achter vakantiepark De Toffe Peer. Maandagmiddag werden de officiële laatste twee ranken geplant van dit Wijngoed Drenthe, over vier jaar moeten die verschillende soorten wijn opleveren.

Wethouder Gerrie Hempen geeft na het planten van de wijnrank een flinke scheut water. Rechts kijkt Randy Kroek tevreden toe.

Wethouder Gerrie Hempen geeft na het planten van de wijnrank een flinke scheut water. Rechts kijkt Randy Kroek tevreden toe. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Vol trots ontvingen Randy, Annet en hun zoon Ronan Kroek een select aantal genodigden, waaronder gedeputeerde Henk Brink en wethouder Gerrie Hempen. Ze werden ter plekke tot ere-ambassadeurs van Wijngoed Drenthe gebombardeerd en mochten de cadeau gekregen werkhandschoenen direct gebruiken. Henk Brink wist bij het planten van een Johanniterrank zijn mouw niet schoon te houden, maar als agrariër heeft hij wel voor viezere klusjes gestaan. Brink was onder de indruk van hetgeen aan de Dokter Larijweg is gerealiseerd „De creativiteit is groot, er is hier gezocht naar nieuwe ideeën. De grond is speciaal, want iets vochtiger dan in Havelte”, wist Brink.

Boerenmarkten