Rundveehouder doet bijzondere vondst

Jonge torenvalken in Eesveen. Fam. Den Hartog

Eesveen - Rundveehouder Kors den Hartog keek vreemd op toen hij in zijn stal aan de Polderweg 2 in Eesveen veel kabaal hoorde. De biologische boer was zijn kalveren aan het voeren maar ging door het gepiep toch even op onderzoek uit. In een ongebruikte voerbak trof hij zes jonge torenvalken aan.

Den Hartog en zijn vrouw Lida runnen een bedrijf waar ze kalveren grootbrengen en verzorgen tot vlak voor het afkalveren. De dieren gaan vervolgens naar een biologische melkveehouder in Sint Jansklooster. Zelf zijn Kors en zijn vrouw gestopt met melken. Ze leggen zich nu toe op het jongvee en een deel weidevogelbeheer. Ongeveer 5 à 6 hectare van hun weilanden worden pas in juni of juli gemaaid, zodat de jonge weidevogels het nest al hebben verlaten voor de eerste snede gras van het land af gaat. 

 

Na de vondst van de vogels werd de dierenambulance gebeld. De medewerkers konden de vogels eenvoudig vangen en drie vogels konden al redelijk snel zelf wegvliegen. De andere drie moesten eerst even bijkomen, maar vlogen daarna ook al vlot hun vrijheid tegemoet. 

 

Nieuws

Meest gelezen

menu