SGP Staphorst overhandigt Kamerlid Roelof Bisschop noodbrief over boeren. 'Agrariërs weten door het huidige kabinetsbeleid niet meer waar ze aan toe zijn'

SGP Staphorst overhandigde in februari een noodbrief over boeren aan Kamerlid Roelof Bisschop. Foto: Jaco Hoeve Fotografie

SGP- raadslid in Staphorst, Hendrik Troost, overhandigde SGP-Tweede Kamerlid Roelof Bisschop zaterdagmiddag een noodbrief met daarin de zorgen van veel boeren. Hij deed dit tijdens de Boerentocht die de SGP in het kader van de verkiezingen hield in de gemeente Staphorst.

Volgens Troost weten boeren door het huidige kabinetsbeleid niet meer waar ze aan toe zijn. Deze onzekerheid zorgt volgens de Staphorster SGP fractie voor zorgen en spanningen in agrarische ondernemingen en gezinnen. Bisschop erkent de nood. Hij gaf aan dat zijn collega’s uit de Randstad soms „geen idee” lijken te hebben waar ze over praten wanneer de veestapel gehalveerd moet worden. „Zo’n halvering zorgt niet alleen voor minder dieren, maar werkt ook door in andere bedrijfstakken.”

Boerentocht

De Boerentocht van de SGP was een succes. Zeker duizend geïnteresseerden deden mee aan de autotocht langs boerenbedrijven. De boeren stelden tijdens de tocht hun erven open voor bezoekers. Volgens SGP-lijsttrekker Roelof Slager werden deze kennismakingen gewaardeerd. „Er wordt veel over boeren gepraat, maar veel te weinig mét. Vandaag was daar de mogelijkheid voor en onze agrariërs hebben dat podium gepakt.”

De noodbrief wil Bisschop „desnoods persoonlijk” afleveren bij de verantwoordelijk landbouwminister Staghouwer (CU) en stikstofminister Van der Wal (VVD). Bisschop is blij met het initiatief, omdat “een fysieke brief de nood onderstreept. Daarnaast vertelde Bisschop minister Van der Wal uit te hebben genodigd voor een gezamenlijk werkbezoek. Dat zou volgens hem heel goed in Staphorst kunnen.

Het CDA nodigde donderdag kamerlid Derk Boswijk uit in Staphorst om ook duidelijk te maken pal achter de boeren te staan.

Nieuws

menu