Saake Malestein is de nieuwe buurtsportcoach in de gemeente Staphorst

Saake Malestein Foto: Aangeleverde foto

Saake Malestein (24) uit Nieuwleusen is de nieuwe buurtsportcoach in de gemeente Staphorst. Hij heeft het stokje overgenomen van Rik Jansen.

Als buurtsportcoach is Saake de kartrekker en schakel tussen het beweeg- en sportakkoord en het nog op te stellen preventieakkoord. Beide akkoorden zijn nodig om met lokale partners afspraken te maken over een gezonde en veilige leefomgeving.

Saake laat weten dat hij het meeste uitkijkt naar het contact met partijen in Staphorst rondom sport en bewegen; basisscholen, welzijnsorganisaties, sportverenigingen en overige beweegaanbieders. „Op die manier hoop ik de Staphorster gemeenschap te leren kennen. Ik hoop in gezamenlijkheid nieuwe, leuke en mooie beweeginitiatieven op te zetten. Ik ben benieuwd met welke ideeën de inwoners van Staphorst komen.”

Als vereniging of lokale organisatie is het mogelijk een aanvraag te doen voor een actieplan vanuit het stimuleringsbudget. Eén van de voorwaarden is dat initiatieven moeten aansluiten bij één of meerdere pijlers uit het Beweeg- en sportakkoord. Meer weten of een aanvraag indienen? Kijk op www.staphorst.nl/staphorstinbeweging

Nieuws

menu