Sabine Kamstra verruilt de zorg voor haar droom van nagelstyliste: ‘Ik moet toch voor mijn eigen geluk kiezen?’

Dertien jaar werkt Sabine Kamstra uit Ruinen in de ouderenzorg, maar vanaf komende maand is ze eigen baas. De 30-jarige inwoonster uit Ruinen gaat vanuit haar verbouwde schuur werken als nagelstyliste. Een droom die uitkomt.

Sabine Kamstra verruilt de zorg voor haar eigen nagelstudio. Op de achtergrond is partner Harm-Jan Tabak druk bezig met het verbouwen van de schuur.

Sabine Kamstra verruilt de zorg voor haar eigen nagelstudio. Op de achtergrond is partner Harm-Jan Tabak druk bezig met het verbouwen van de schuur. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Sabine is één van de vele medewerkers uit de zorgsector die het bijltje erbij neer gooit, al blijft ze voorlopig wel als zzp’er actief in de veelgeplaagde beroepsgroep. „Ik heb altijd een zwak voor ouderen gehad en heb destijds niet voor niets voor de zorg gekozen. Ik heb de tweejarige opleiding IG gedaan, Individuele Gezondheidszorg. Ik heb een vaste baan bij De Weyert in Dwingeloo, maar hou wel van uitdagingen. Ook een reden is de manier waarop nu in de zorg met de nodige onderbezetting gewerkt moet worden”, geeft Sabine aan.

Nieuws

Meest gelezen