Samen zingen en luisteren naar het kerstevangelie. Het kon weer in het Wilhelminapark in Meppel

De kerstnachtdienst werd zeer goed bezocht. Foto: Martijn Bijzitter

Vele mensen verzamelden zich gisteravond in het Wilhelminapark in Meppel voor een sfeervolle kerstnachtdienst. In een ambiance van fakkels, vuurkorven en kerstverlichting was er samenzang van bekende kerstliederen en een korte kerstoverdenking over het geboorteverhaal van Jezus.

Thema was dit jaar: ‘Midden in de winternacht’. Na afloop konden de bezoekers elkaar ontmoeten onder genot van warme chocolademelk of Glühwein.

De organisatie van de kerstnachtdienst, de Vrije Evangelische Gemeente in Meppel, was heel blij dat het na twee jaar weer mogelijk was om dit kerstevenement in de open lucht te organiseren. ‘In 2020 en 2021 hadden we een online variant van de kerstnachtdienst maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met een event als dit’, aldus de organisatie van deze kerstnachtdienst.

Al meer dan 15 jaar komen honderden mensen op kerstavond naar deze plek in het Wilhelminapark om de geboorte van Jezus te vieren. En dat is precies ook de reden dat de VEG ervoor kiest om op kerstavond niet in een (kerk)gebouw maar in de openlucht samen te komen. Een zeer laagdrempelige manier om een kerstdienst bij te wonen.

Nieuws

menu