Sandro Middag uit Zuidwolde is landskampioen turnen met zijn team

Sandro Middag in actie tijdens het Nederlands kampioenschap voor teams.

Sandro Middag in actie tijdens het Nederlands kampioenschap voor teams. Aangeleverde foto

Sandro Middag uit Zuidwolde heeft met zijn team van Turnacademie Regio Zwolle afgelopen weekend in Purmerend beslag gelegd op de landstitel turnen voor teams.

Zijn turnteam, dat in augustus 2021 met een voltijds- en parttime (topsport)programma is gestart, was oppermachtig in sporthal De Beuk. Het liet Swentibold uit Sittard en Turnschool Alianza Waalwijk ruim achter zich.

Goede landingen

Tijdens de wedstrijd kwamen per onderdeel drie turners in actie. Sandro Middag mocht het spits afbijten tijdens het onderdeel vloer. Hij liet zien dat dit een van zijn beste toestellen is en turnde een aantal mooie sprongseries, met goede landingen. Daarna kwam hij met een mooie sprong, die eveneens een goede score opleverde. Als laatste toestel wachtte de rekstok: wederom een mooie, strakke oefening. Mede door zijn goede prestaties werd de jonge Zuidwoldiger met zijn team landskampioen.

Volgende week komt Sandro in actie tijdens de bondskampioenschappen in Waalwijk. Daar mag hij tijdens de meerkampfinale en bij de toestelfinales (vloer, ringen, sprong en rekstok) zijn oefeningen laten zien.