Seniorensoos Dwingeloo stopt ermee, maar nieuwe koffie-inloop is voor jong en oud

De dames van de seniorensoos, die ermee stoppen. Eigen foto

Na 26 jaar eindigt de seniorensoos in Dwingeloo. Het toeval wil dat de inwoners van Dwingeloo in de Grote Optrommelactie hebben aangegeven een koffie-inloop voor jong en oud op prijs te stellen. Mooi moment volgens het bestuur om oud en nieuw samen te voegen. Op 6 september is de eerste inloopochtend.

Al sinds de oprichting van de Stichting Ouderenbeleid Dwingeloo (SOD) in 1995 werd een ouderensoos in Dwingeloo georganiseerd. Jarenlang waren Hennie Boerhof, Lenie Brinksma en Femmie Agtersmit als vrijwilligers de drijvende krachten bij deze gezellige middagen. De jaren gaan tellen en de dames hebben aangegeven ermee te willen stoppen. Onlangs heeft het SOD-bestuur afscheid van hen genomen.

Nieuwe opzet

Nu in Dorpshuis Over Entinghe allerlei nieuwe activiteiten worden ontwikkeld, is besloten tot een gezamenlijke nieuwe opzet. Alle senioren zijn welkom op maandagochtend bij de wekelijkse Dwingeler koffieochtend voor een praatje, een spelletje of gewoon wat gezelligheid.

Op maandag 6 september wordt de eerste gewenste gezamenlijke inloop gehouden. Vanaf dan is iedereen wekelijks welkom om even samen koffie te drinken, van senioren tot jonge moeders/vaders die net hun kind naar school hebben gebracht of even met hun peuter op stap willen. Er is plek voor een praatje, wie zin heeft kan een kaartje leggen of een spelletje doen.

Ook Werners Hof, de sociaal werker oftewel ‘dorpsverbinder’, zal regelmatig aanwezig zijn. Begonnen wordt gewoon samen met de bezoekers en een groep vrijwilligers te ontdekken waar precies behoefte aan is.

Geïnteresseerden kunnen iedere maandag vrijblijvend binnenlopen tussen 9.30 en 11.30 uur. Wie vervoer nodig heeft, kan bellen met Over Entinghe op 0521-595300.

Nieuws

Meest gelezen