SiepelProot Over Entinghe levert veel kijkers op

Voorbereiding van de livestream, van links naar rechts Koen en Gina Arts, Geke Jonker, presentatrice en Rob Neefjes, techniek. Eigen foto

Dwingeloo - Dat mensen grote behoefte hebben aan contact bewijst de reeks interactieve ontmoetingen in dorpshuis Over Entinghe wel. Een groot aantal mensen bekeek de SiepelProot live en velen keken op een ander moment wanneer het hen uitkwam.

Via een interactieve videoverbinding werd in Over Entinghe een praotje met bekende inwoners gemaakt. Met hulp van een aantal enthousiaste Dwingelers zijn het bijzonder professionele uitzendingen geworden. „We noemden het Siepelpraot, maar toen taolambassadeur Ans Klok te gast was bij Valentine de Ruyter, bleek dat we de spelling verkeerd hadden. Het moest ‘proot’ zijn, dat is Dwingels", was de opmerking. Ans vertelde over de brug die taal slaat met cultuur. Zij liet de kijkers weer even beseffen hoe belangrijk het is om dat met de paplepel ingegoten te krijgen.

In de eerste aflevering ontmoette Geke Jonkers de duikschooleigenaar Jeroen Langenkamp, wat een boeiend gesprek opleverde over ambities en de wondere onderwaterwereld. En dat je jezelf altijd kunt redden, zelfs als je met je auto te water raakt.

Dichtbij de natuur

De afgelopen keer vertelde Koen Arts over een wild jaar, waarin hij iedere nacht in een tentje sliep, dicht bij de natuur. Ook over de vele betekenissen die natuur voor mensen heeft. Hij schreef er een boek over en hij heeft de smaak te pakken.

Zo keken volgens de laatste stand naar Jeroen 450- en naar Ans Klok 250 geïnteresseerden. Ook voor het bestuur van Over Entinghe smaakt de SiepelProot naar meer. „Aan interessante Dwingelers geen gebrek, maar we moeten het dan wel iets anders gaan inrichten. We hopen natuurlijk dat de deuren gauw open kunnen, zodat iedereen het gesprek kan bijwonen. En we kijken verder, want als de deuren gesloten moeten blijven, dan kunnen we met SiepelProot nog vele kanten op", is de mening.

Komende zondag 28 februari is de laatste uitzending in deze (voorlopig eerste) reeks. Dan ontmoet Valentine de Ruyter Riëtte Fledderus, die jarenlang volleybal speelde op Europees, Wereld- en Olympische kampioenschappen.

Overigens zijn alle uitzendingen nog te bekijken, via  www.overentinghe.nl .