Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold bestaat 15 jaar, maar is nog niet uitgegroeid

Het was vijftien jaar geleden dat Lydia van der Linde besloot om boerenijs te verkopen, vers van de eigen boerderij. Een maïsdoolhof erbij leek haar ook wel handig, goed voor de ijsverkoop. Wat volgde, is bekend: de speel- en ijsboerderij De Drentse Koe is met duizenden bezoekers per jaar een begrip geworden in de wijde omgeving. En uitgegroeid zijn ze nog steeds niet, er komt nóg een speelhal bij..

Eigenaar Lydia van der Linde gaat voor in het net weer geopend maïsdoolhof.  Ze wordt op de voet gevolgd door Lisa en Loetje.

Eigenaar Lydia van der Linde gaat voor in het net weer geopend maïsdoolhof. Ze wordt op de voet gevolgd door Lisa en Loetje. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Vrijdagmiddag onderbrak wethouder Gerrie Hempen zelfs haar vakantie om het zestiende maïsdoolhof te openen, daarbij gadegeslagen door pretparkbewoners Lisa en Loetje en een groot aantal nieuwsgierige kinderen met ouders. De maïs was net hoog genoeg om kinderen te kunnen uitdagen de verschillende opdrachten uit te voeren en de weg te zoeken. Thema is oer-Drenthe, zodat de jeugd er ook nog wat van opsteekt.

Nieuws

menu