Spraypark van zwembad De Kerkvlekken in Havelte wordt tijdens jubileumfeest geopend

Zwembad De Kerkvlekken in Havelte bestaat 65 jaar en viert dat onder meer met de opening van het unieke spraypark. Foto: Kerkvlekken

Bij Zwembad De Kerkvlekken in Havelte is het komend weekend een vrolijke boel. Niet alleen wordt op feestelijke wijze stilgestaan bij het 65-jarig jubileum van het zwembad, ook wordt het nieuwe en voor Nederlandse begrippen unieke spraypark geopend door burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld.

In de herfst van 2020 nam het bestuur van Zwembad De Kerkvlekken het besluit om het peuterbad grondig te renoveren én een uniek spraypark aan te leggen. Waar de werkzaamheden een voorspoedige start kenden, gooiden de tweede en derde coronagolf roet in het eten. Zo bleek het door corona-uitbraken in de Canadese fabriek niet mogelijk om de bestelde spraytoestellen voor het begin van het zwemseizoen in Havelte af te leveren.

Officiële opening

Uiteindelijk zijn de toestellen wél op tijd afgeleverd en geïnstalleerd vóór het jubileumweekend van Zwembad De Kerkvlekken op zaterdag 10 en zondag 11 juli. De officiële opening van het nieuwe peuterbad mét spraypark wordt zaterdag om 12.00 uur verricht door burgemeester Rikus Jager. Verder is er het hele weekend voor alle zwembadgasten een lekkernij bij de ingang en is er extra speelvertier voor de jeugd.

Niet alleen beschikt Zwembad De Kerkvlekken straks over een uniek spraypark, ook het omliggende terras wordt uitgebreid en voorzien van sfeervolle zonnedoeken. Daarmee is het hier straks heerlijk comfortabel toeven voor de badgasten, met veilig zicht op het peuterbad/spraypark.

Nieuws

menu