Sprookjesdag voor volwassenen tijdens de Sprookjestuinen van Drenthe in Dwingeloo: 'Het is hier altijd magisch'

Inge Dijkinga (l) en Susanne Hurenkamp maken zich op voor Sprookjestuinen in Drenthe. Foto: Alanda de Boer

Volwassenen kunnen zich op zaterdag 24 september verwonderen in de prachtige tuin van Inge Dijkinga in het buitengebied van Dwingeloo tijdens Sprookjestuinen Drenthe. Met voorstellingen rond het thema sprookjes, maar dan spannender dan de kinderverhalen.

Aanwezigen horen en zien de ongekuiste versies en uitleg over de symboliek. Ook zijn er workshops, is er muziek en serveert Inge (biologische) hapjes en drankjes. En natuurlijk kun je een kijkje nemen in de tuin, boomgaard en moestuin.

Inge Dijkinga en Susanne Hurenkamp doen alvast een rondje door de tuin: „Hier kunnen de zeemeerminnen aan wal voor hun voorstelling, de boomgaard is een ideale plek voor de verteller en Doornroosje. Kijk, deze tomaatjes gaan in de soep.” Hoewel de tuin zijn mooiste periode achter zich heeft is het ook in de nazomer een plaatje om te zien. „Het is hier altijd magisch”, zegt Susanne, organisator van het theaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe. „Daarom is het een geliefde locatie voor De Sprookjestuinen en vormt het nu het decor van een speciale editie voor volwassenen.”

Workshop Socrates op sneakers

Susanne brengt haar liefde voor sprookjes graag over, ook aan andere volwassenen. „Wat is er nu heerlijker dan je een dagje onderdompelen in sprookjessfeer? We bieden een hele dag of naar keuze een dagdeel gezelligheid. Bezoekers mogen zelf kiezen naar welke voorstelling of workshop ze gaan. Naast de voorstellingen kun je tijdens workshops zelf aan de slag. Schrijfster Elke Wiss, bekend van de bestseller ‘Socrates op sneakers’, geeft een schrijfworkshop vanuit het concept van haar nieuwste boek ‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’. En ik geef zelf een viltworkshop waarbij je bloemen maakt van schapenwol.”

Tussendoor serveert Inge biologische hapjes en drankjes met producten uit eigen tuin. Onder de naam Dwingelderheem runt zij een unieke vergaderlocatie waar ook de tuin en de lokale producten een grote rol spelen. „Ik maak voor deze dag het favoriete gerecht van mijn vergadergasten: een heerlijke Dahl, een rijk gevulde soep met verse producten, en een broodje gezond. En voor bij de koffie en borrel zijn er uiteraard ook heerlijke zelfgemaakte versnaperingen.”

Meer informatie en tickets

Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen en overdekt plaats. Meer informatie over het programma vind je op www.sprookjestuinen.nl/grotemensen . Daar kun je ook tickets kopen voor deelname.

Nieuws

menu