'Sta in je kracht en kom in balans' | Dagboek van Narlies Mathilda uit Havelte

Narlies Mathilda. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week massagetherapeute en lifestyle coach Narlies Mathilda uit Havelte.

Vrijdag 27 mei

Mijn dag begint rond 6.00 uur. Ik kleed mijn meervoudig gehandicapte dochter aan en maak haar spullen klaar voor school. Een uur later neem ik wat tijd voor mezelf, ik mediteer dagelijks zo’n 15 minuten. Hiermee begint de dag pas echt voor mij. Na mijn meditatie, bereid ik mij voor op een werkdag in mijn massagepraktijk. Als alle benodigde spullen zijn verzameld, loop ik uitgerust en vol energie naar de praktijk. Hier zorg ik dat alles er perfect uitziet en klaar staat voor mijn klanten.

De eerste klant loopt binnen om 09.00 uur. Elke dag is anders, vandaag staan er een aantal diepe weefselmassages en gezichtsmassages op de planning. Een diepe weefselmassage richt zich op de diepere lagen van spieren en bindweefsels. Hierdoor worden blokkades, verklevingen en spanning verlicht of zelfs opgeheven. Erg fijn bij een gespannen of pijnlijke rug, nek en schouder, maar ook voor je benen en voeten.

De gezichtsmassages waren cadeau gegeven voor Moederdag. Ontzettend leuk dat ik al die blije moeders in mijn praktijk een ontspannende behandeling mag geven. Over moeders gesproken, vanavond heb ik mijn moeder op visite. Ze verblijft een paar weken in Nederland, lekker op vakantie. Daarvan logeert ze drie dagen bij ons, gezellig! ‘s Avonds maak ik een lekkere pastasalade, waar we met z’n allen van smullen. We praten nog even na voordat we naar bed gaan. Ik sluit de dag af met een korte dankbaarheid meditatie.

Zaterdag 28 mei

Het is weekend en er staat een drukke (maar leuke) dag op de planning. Naast mijn moeder, komt ook mijn broer, zijn vrouw en kinderen op bezoek. Grappig feitje: als mijn broer er is, spelen we altijd ouderwets ‘mens erger je niet’. Op zijn Antilliaans natuurlijk, dat gaat gepaard met veel gegier en gebrul haha!

We gaan barbecueën, dus loop ik nog even naar de supermarkt om wat spullen te halen. Als iedereen zijn buik vol heeft van al het eten, ruimen wij de boel op en springen de kinderen in de jacuzzi. Al met al een gezellige dag.

Zondag 29 mei

Op zondag slaap ik altijd uit. Tenminste, het is maar wat je uitslapen noemt, want bij mij is dat tot een uur of half 8. Ik wandel de tuin in en neem een slok van mijn thee. Heerlijk even alleen, luisteren naar de vogelgeluiden. „Wat boffen we toch met zoveel natuur om ons heen”, denk ik dan.

Rond het middaguur vertrekken mijn moeder, dochter en ik naar Kallenkote, waar we gaan lunchen. We kiezen voor een smakelijke tosti met een heerlijk ambachtelijk fruitsapje. We wandelen nog wat rond. Daarna vertrekken naar Giethoorn, voor een rondvaart. Even de toerist uithangen in eigen land.

Maandag 30 mei

Een nieuwe week is weer begonnen, ook vandaag start ik mijn dag om 6.00 uur. Geen bijzonderheden, net als vrijdag doe ik mijn meditatie, verzamel mijn spullen en ontvang mijn eerste klant om 9.00 uur. Naast een aantal diepe weefselmassages, heb ik vandaag ook coachingsgesprekken. Coaching sluit mooi aan op de massages, het brengt mensen op een gezonde wijze weer in balans. Niet alle lichamelijke klachten hebben altijd een lichamelijke oorzaak. Ik zie dat mensen vaak klachten krijgen door stressgerelateerde situaties zoals uitval in het werk, ziekte of overlijden. Daarom behandel ik niet alleen de pijn, maar ook de onderliggende oorzaak.

De dagen zijn voorbij gevlogen, het is alweer tijd om afscheid te nemen van mijn moeder. Ik heb het er best moeilijk mee, zulke momenten zijn nooit leuk. Als mijn zus haar komt ophalen, bedenk ik me dat we in ieder geval weer mooie herinneringen erbij hebben.

‘s Avonds werk ik nog even aan de coachingsopdrachten en rapporteer ik de massagebehandelingen die de klanten hebben gehad. Ook leer ik een half uur voor mijn studie die ik momenteel volg. En dan is ook deze dag alweer om.

Dinsdag 31 mei

Vandaag begin ik om 10.00 uur met werken, heb ik mooi de tijd om een half uur te leren. Tot hoe laat ik werk, is afhankelijk van het aantal klanten op die dag. Deze middag is dat tot 14.00 uur. Als ik thuis kom, heb ik het rijk alleen; de kinderen zijn allemaal naar school of stage en manlief is naar werkoverleg. Ik neem het er lekker van en plons voor bijna twee uur in de jacuzzi. Een heerlijk moment voor mezelf. Even helemaal niks.

Rond 17.00 uur begin ik aan een aardappelschotel. Ik doe mijn oordopjes in en zing lekker vals mee met de muziek. Wat maakt mij het ook uit, ik vermaak me prima. Na het avondeten bereid ik me alvast voor op een coachingsgesprek voor morgen. Ik kan niet wachten om nog meer mensen te helpen...

Nieuws

menu