Na Rouveen en IJhorst is Staphorst aan de beurt voor glasvezel. Als 20 procent van de inwoners snel internet wil, gaan de kabels de grond in en anders niet

Eddy Veenstra en Bert Vos in actie. Rendo

Eddy Veenstra, directeur van RENDO en Bert Vos, directeur van RENDO Fiber, openden zaterdag het Glasvezel Informatiepunt aan de Ebbinge Wubbenlaan 1 in Staphorst.

Inwoners van Staphorst kunnen hier terecht met vragen of advies over glasvezel en ze kunnen hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Als twintig procent van de burgers in de kern Staphorst glasvezel wil en voor 13 april aangeeft een abonnement te willen, start de aanleg ervan.

Bij voldoende animo start de aanleg van glasvezel dit voorjaar. Twee jaar geleden werden Rouveen en IJhorst voorzien, daar stond het minimale aantal abonnementen op 35 procent. Dat werd gehaald. Heel wat lokale ambassadeurs liepen zich toen het vuur uit de sloffen om glasvezel te krijgen in Rouveen en IJhorst.

Leefbaarheid

Eddy Veenstra, directeur RENDO: „Snel en stabiel internet wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van gemeente Staphorst, voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en toerisme. Dat is belangrijk! Daarom ben ik erg blij dat de glasvezelcampagne nu is gestart en ik hoop dat er genoeg animo is.”

DELTA Fiber Netwerk houdt op 15 en 17 februari twee informatieavonden in Spoorzicht om inwoners te informeren over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en planning. Inwoners zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur

Het Glasvezel Informatiepunt aan de Ebbinge Wubbenlaan is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

menu