Voorzitter Paul Salakory van de Stichting 70 jaar Molukkers in Overijssel is blij met, wat hij noemt, een eerste goede stap

De gemeente Staphorst sluit zich aan bij andere gemeenten in Nederland, die vinden dat de Nederlandse regering het leed dat de Molukse gemeenschap is aangedaan, moet erkennen. Het is zeventig jaar geleden dat de Molukkers tegen hun wil naar Nederland kwamen.

 Wim Latupeirissa (l) en Paul Salakory, penningmeester en voorzitter van de Stichting 70 Jaar Molukkers in Overijssel. Wim groeide op in Rouveen.

Wim Latupeirissa (l) en Paul Salakory, penningmeester en voorzitter van de Stichting 70 Jaar Molukkers in Overijssel. Wim groeide op in Rouveen. Foto: Eelco Kuiken

Staphorst ondertekent een brief die rondgaat onder Nederlandse gemeenten. Ook gaat de gemeente in gesprek met de Stichting Herinnering Kamp Conrad 1954-1966 om te kijken of er hulp geboden kan worden bij het onderhoud van het monument aan de Conradkade in Rouveen. Het object dat tegenover het voormalige kamp Conrad staat en herinnert aan de Molukse bewoning, staat er sinds 2011.

Nieuws

Meest gelezen