Gemeente Staphorst wil 20.000 euro schade in de maand december verhalen op vandalen. Camerabeelden helpen om de vernielers op te sporen

Afgelopen jaarwisseling waren de stewards ook actief en straks dus weer, hoewel oud en nieuw van zaterdag op zondag is. Foto: FRENS JANSEN

De jaarwisseling in Staphorst verliep uiterst rustig, op zwaar vuurwerk na. Toch bedraagt de schade aan gemeentelijke eigendommen over de gehele maand december 20.000 euro. De gemeente wil dit verhalen op de vandalen.

Dat heeft de gemeente Staphorst laten weten. Het gaat om schade en vernielingen van verkeersborden, paaltjes, lantaarnpalen en een snelheidsmeter. Het schadebedrag is meer dan andere jaren. Toen bleef het meestal steken op een paar duizend euro. Een jaar of vijftien geleden was de schade overigens vaak veel groter en de politie-inzet ook.

Camera’s

Al ver voor de jaarwisseling werd er veel en zwaar vuurwerk afgestoten. Ook waren er vernielingen bij de stovonde. Dit vormde voor het college van B en W van Staphorst aanleiding om in de decembermaand camera’s te plaatsen bij de stovonde en de rotonde. De gemeente heeft via de eigen camera’s en social media beelden verzameld. De komende tijd worden de personen die in beeld staan, bezocht om de schade te verhalen.

De jaarwisseling verliep goed. Mede dankzij een grote groep van zestig stewards. Deze eigen inwoners houden in de nacht van de jaarwisseling een oogje in het zeil. Dat is al jarenlang een succes.

Nieuws

menu