Start van aanleg glasvezel in Nieuwleusen Zuid

Glasvezel. Pixabay

De bewoners in Nieuwleusen Zuid kunnen nu ook een aansluiting krijgen op glasvezel. Aannemer Bam Telecom is maandag gestart met de aanleg in opdracht van Delta Fiber Netwerk. Voor 650 huishoudens is dit de laatste kans om zich aan te sluiten op heet gladvezelnet. In eerste instantie was in deze buurt te weinig belangstelling onder de bewoners voor een aansluiting.

Wethouder André Schuurman stelt over de aanleg: „Een goede internetverbinding is belangrijk, omdat we steeds meer online doen. Van bankzaken regelen en onderwijs volgen tot series streamen en thuiswerken. Ik ben erg blij dat nu ook de bewoners in Nieuwleusen Zuid de kans krijgen om voor glasvezel te kiezen. Het is een mooie stap vooruit in het verbeteren van de bereikbaarheid in onze gemeente.”

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats in de Burgemeester Backxlaan, Weth. Nijboerstraat, Weth. Prinsstraat, Weth. Van den Berglaan, Ds. Smitslaan, Oosterveen, Oosteinde, Westeinde, Grote Markt, Westerveen, Kon. Wilhelminalaan, Goudenregenstraat, Weth. Zonnenbergstraat, Meidoornstraat, Weth. De Boerstraat, Acaciastraat, Magnolialaan en Zuivelstraat.

Aanmelden aansluiting nog steeds mogelijk

Inwoners die zich tijdens de aanleg nog aanmelden voor de gratis huisaansluiting, kunnen hiervoor een afspraak maken met de aannemer BAM Telecom op 085 - 047 90 62 of via glasvezel@bam.com. Voor het afsluiten van een internetabonnement kunnen zij terecht bij www.gavoorglasvezel.com.

Nieuws

menu