Steptocht voor Surizorg naar Santiago de Compostella: de dames uit Koekange en IJhorst hebben het loodzwaar

De steptocht van de drie dames uit Koekange en IJhorst voor stichting Surizorg, over 2500 kilometer van Haarlem naar Santiago de Compostella in Spanje, is tot op heden een ware monstertocht gebleken. Albi Popken, haar zus Erna Bijsterbosch en vriendin Aukje Kuyer stonden dinsdag na 45 dagen vlak aan de grens met Spanje in Saint-Jean-de-Luz.

De regen kwam veel dagen met bakken uit de hemel, met de tegenwind erbij werd het een zware maand mei. Van links naar rechts Aukje Kuyer, Albi Popken en Erna Bijsterbosch.

De regen kwam veel dagen met bakken uit de hemel, met de tegenwind erbij werd het een zware maand mei. Van links naar rechts Aukje Kuyer, Albi Popken en Erna Bijsterbosch. Eigen foto

Een reis vol beproevingen: veel regen en tegenwind en vanwege corona zijn veel campings gesloten. Grootste tegenvaller was wel dat Albi vanwege rugklachten haar step in Orléans heeft ingewisseld voor een fiets. Die fiets had ze te danken aan de man van Aukje, Gerrit, die samen met hun dochter Maaike naar Frankrijk was afgereisd om de sportieve dames een weekje te ontlasten.