Rijkswaterstaat neemt nieuw, duurzaam wegensteunpunt bij de A28 in Staphorst officieel in gebruik

Vanuit Staphorst wordt een groot deel van de rijkswegen door Rijkswaterstaat bestreken. Foto: Willem Braam

Rijkswaterstaat heeft gisteren een nieuw, duurzaam wegensteunpunt aan de Rijksparallelweg in Staphorst officieel in gebruik genomen.

Het nieuwe steunpunt is zoveel mogelijk duurzaam vormgegeven qua bouw en gebruiksconcept. Dit sluit aan bij de ambitie van Rijkswaterstaat om in 2030 energieneutraal te zijn. Het omvat onder meer hergebruik van water en minder gebruik van beton. Ook zijn de gebouwen energiezuiniger, doordat ze kleiner en compact zijn. Verder is het gebouw beter geïsoleerd dan wettelijk vereist en wordt er geen aardgas toegepast.

Opslag materiaal

Wegensteunpunten liggen door heel Nederland verspreid in de nabijheid van autosnelwegen en zijn er voor opslag van materieel en strooizout. Teven zijn het uitvalsbasis voor de gladheidsbestrijding en incidentmanagement. Vanuit de wegensteunpunten vertrekken de strooiwagens bij (aangekondigde) gladheid. De gele pick-up trucks van de weginspecteurs vertrekken vanuit de wegensteunpunten om zich snel naar een incident in de regio te kunnen begeven. Daar stellen ze de situatie veilig en zorgen ervoor dat hulpdiensten hun werk kunnen doen en gestrande voertuigen worden weggehaald.

Nieuws

menu