Stichting Bourgondisch Westerveld wint Westerveld Inclusief Bokaal

Diever -Stichting Bourgondisch Westerveld is de winnaar van de tweede Westerveld Inclusief Bokaal. Wethouder De Haas overhandigde woensdag de bokaal en een cheque ter waarde van 500 euro.

Voor deze wedstrijd is de gemeente Westerveld op zoek gegaan naar bedrijven, verenigingen en stichtingen die bijdragen aan de inclusieve samenleving.

De bokaal en de cheque werden uitgereikt tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7 t/m 11 oktober 2019). De Week staat dit jaar in het teken van toegankelijk recreëren en doen wat u zelf wilt. Het initiatief van Stichting Bourgondisch Westerveld sluit goed aan op dit thema.

Meerdaags evenement

Het laatste weekend van september 2019 heeft Stichting Bourgondisch Westerveld een meerdaags evenement georganiseerd, waarbij maatregelen zijn genomen om het terrein voor iedereen toegankelijk te maken. Onder andere het realiseren van een invalidetoilet, een pad van oprijplaten tot aan de tent en het aanpassen van het geluidsvolume en licht. Het festival werd een succes dankzij veel vrijwilligers die bijvoorbeeld hielpen met het opbouwen van het terrein en die tijdens het festival klaar stonden voor de bezoekers.

Stichting Bourgondisch Westerveld is opgericht met de primaire doelstelling om het bourgondische leven in de gemeente Westerveld te bevorderen en te promoten onder de inwoners, ondernemers en toeristen. De ontvangen geldprijs wordt gebruikt om volgend jaar weer een inclusieve editie van dit festival te kunnen realiseren.

Meer informatie over de Week van de Toegankelijkheid: https://weekvandetoegankelijkheid.nl/

Nieuws

menu