Straten aanleggen zonder tractors met dieseldampen? Dat kan en Wapser ondernemer Henri gunt Darp deze duurzame wereldprimeur

Henri en Renate Otten (rechts) presenteren de duurzame machine in bijzijn van Henk Kuik en wethouder Henk Doeven (links).

Henri en Renate Otten (rechts) presenteren de duurzame machine in bijzijn van Henk Kuik en wethouder Henk Doeven (links). Aangeleverde foto

Een straat aanleggen zonder grote tractors die vieze dieseldampen uitstoten. Het kan en het gebeurt. De Wapser ondernemer Henri Otten had maandagmorgen de wereldprimeur.

In Darp, waar de Wallingeresweg volledig wordt vernieuwd, presenteerde hij deze innovatie in het bijzijn van wethouder Henk Doeven, echtgenote Renate en Henk Kuik. De laatste is samen met de Wapser ondernemer Gert van Engen ontwikkelaar van de volledig nieuwe en elektrisch aangedreven Tigerstone.

Het apparaat wordt aangedreven door een aggregaat dat in werking gesteld wordt door een tractor op waterstof. Bijzonder is verder dat een pallet met stenen door de Tigerstone automatisch, in het juiste patroon wordt neergelegd. Speciaal voor de ingebruikname van de duurzame machine, verwerkte Otten stenen met de kleuren van de vlag van Westerveld in het nieuwe plaveisel.