Tal van herfstactiviteiten in het Dwingelderveld

Op zoek naar paddenstoelen in het Dwingelderveld. Foto: Gerke van de Hoef

Met een jas en laarzen aan kunnen natuurliefhebbers in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 16 tot en met 31 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud.

Zo kunnen de mensen meegaan met een paddenstoelenwandeling, een OERRR herfstontdektocht of creatief aan de slag gaan met wol of hout tijdens de OERRR dagen. Bij het Bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen zijn verschillende mogelijkheden om de natuur te beleven.

Paddenstoelen zijn er in de herfst in allerlei soorten. Gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar kunnen mee met herfst natuurontdektochten op 18 en 25 oktober. Tijdens de ontdektocht zoek je niet alleen naar paddenstoelen, maar ook naar andere herfstvruchten en (dier)sporen.

Paddenstoelentafel

Op donderdag 21 oktober van 11.00 tot 15.00 uur staat een gids bij een paddenstoelentafel in het Bezoekerscentrum, waarbij hij uitleg geeft over deze fascinerende schimmels. Ook zijn er mini-excursies waarbij deelnemers op zoek gaan naar paddenstoelen.

De OERRR dag wandelstok maken is op 20 en 28 oktober, waarbij deelnemers zelf een mooie creatie maken om mee naar huis te nemen. Eerst zelf zoeken naar een mooie stok in het bos, meenemen maar en in het bezoekerscentrum maken ze er een mooie wandelstok van maken.

Vergezichten

Genieten van de vergezichten kan ook op het Dwingelderveld. Met de wandeling bij Kraloo nemen gidsen wandelaars mee langs mooie struwelen, vennetjes en heidevelden. Op woensdagmiddag 20 oktober gaan de gidsen op pad. Ook de historie van dit bijzondere gebied komt uitgebreid aan bod. Neem je verrekijker mee en trek je wandelschoenen aan voor een uitdagende wandeling over het Dwingelderveld.

Meer informatie over de activiteiten, openingstijden en aanmelden voor de activiteiten op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld .


Nieuws

Meest gelezen