Tal van kerstdiensten in De Wolden en Westerveld

Het jubilerende koor El Jakim (God richt op) tijdens de repetities. Frens Jansen

In bijna alle dorpen in de gemeenten De Wolden en Westerveld vinden wel kerstdiensten plaats, in dorpshuizen en kerken. Een overzicht.

De Protestantse Gemeente Ruinen houdt de kerstavonddienst om 19.30 uur in d’Olde Karke in Echten . Voorganger is Albert Metselaar uit Hoogeveen. Aan deze dienst werkt een muziekgroep mee. Voorafgaande is er voor de kinderen een kerstwandeling door het dorp. Deze start om 18.30 uur bij d’Olde karke. Aansluitend is de kerstavonddienst om 19.30 uur.

De kerstnachtdienst in Dwingeloo , die traditiegetrouw op 24 december wordt gehouden in de Nicolaaskerk, vindt dit jaar plaats in de Brug-Es kerk. Ondanks alle inspanningen is het niet gelukt om de Nicolaaskerk, die ingrijpend wordt verbouwd, op tijd geschikt te krijgen om daarin een groot aantal mensen te kunnen ontvangen. De dienst begint om 21.30 uur. Vanaf 21.15 uur is er samenzang met bekende kerstliederen. Medewerking wordt verleend door het koor Intermezzo onder leiding van Marijke van Suijlekom en de organist is Harro Kraal. Deze dienst is voorbereid door de gezamenlijke kerken van Dwingeloo.

Gospelkoor El Jakim

In de Brug-Es Kerk van Dwingeloo is op eerste kerstdag om 10.00 uur een feestelijke kerkdienst waarin veel kerstliederen worden gezongen. Daarnaast is er zang en muziek van gospelkoor ‘El Jakim’ uit Zuidwolde onder leiding van Harold Kooij. Vanaf 12.00 uur is er een gezamenlijke kerstmaaltijd. Aanmelden voor de maaltijd tot en met 23 december via 0521-592737 of w.h.mulder@hotmail.com.

De kerstnachtdienst in de Clemenskerk in Havelte op zaterdag 24 december begint om 22.00 uur. Het wordt een viering waarin Notice, een zanggroep van jonge vrouwen, liederen ten gehore brengt. A capella, zuivere klanken die de sfeer in de kerkverstillen. Maaike Bosscher speelt op de harp, voorganger in deze dienst is Ds. Marianne Gaastra.

De hervormde kerk in Zuidwolde is zaterdagavond 24 december toneel van een kerstnachtdienst. Voorganger is ds. Johan Otten uit Meppel. Muzikale medewerking wordt verleend door organist Peter ten Kate en het Gospelkoor ‘Onze Opdracht’ uit Dwingeloo. Het thema is ‘Licht breekt door!’. De kerstnachtdienst begint om 22.00 uur. Na afloop is er voor iedereen warme glühwein en kerstbrood.

Nieuws

menu