Team Bloemhof uit Dwingeloo wandelt na 120 kilometer 30.000 euro bij elkaar voor Ronald McDonald Huis Groningen

Slaapgebrek, vermoeide benen en blaren. Tien dames, allemaal tantes, nichtjes, (schoon)zusjes en (schoon)moeders aan elkaar verbonden via de familie Bloemhof, namen dit weekeinde in eigen dorp deel aan een sponsorwandeltocht. In 24 uur zamelden zij meer dan 30.000 euro in voor het goede doel: het Ronald McDonald Huis in Groningen.

De tien dames van Team Bloemhof zijn gestart voor de HoweWalk. Liefst 24 uur later hadden zij met elkaar 120 kilometer gelopen.

De tien dames van Team Bloemhof zijn gestart voor de HoweWalk. Liefst 24 uur later hadden zij met elkaar 120 kilometer gelopen. Foto: Gerrit Boer

De reden dat de Dwingeler dames deelnamen aan het sponsorevenement HomeWalk is dat niet één, niet twee, niet drie, maar liefst vier familieleden in de voorbije jaren gebruik hebben moeten maken van het Ronald McDonald Huis in Groningen. Allemaal met een uiteenlopende redenen en gelukkig allemaal ook met een goede afloop, zo vertelt Team Bloemhofs teamcaptain Kim Stegeman. „Pleuni was 17 jaar geleden het eerste kind dat in het UMC Groningen kwam te liggen. Ze kreeg op 11-jarige leeftijd lymfklierkanker en opvolgend een zieke lever. Haar ouders, broer en zusje hebben toen heel veel dagen in het Ronald McDonald Huis doorgebracht. Gelukkig is dat goed afgelopen, Het gaat goed met haar.”

Zware operatie

Nieuws

menu