Ten Darperschoele in Wapse heeft bijenkast in schooltuin. 'Zonder bijen is de mensheid niks'

Ten Darperschoele in Darp heeft bijenkast in schooltuin.

Ten Darperschoele in Darp heeft bijenkast in schooltuin. Foto: Henry Wolbrink

De schooltuin van de Ten Darperschoele is dinsdag verrijkt met een bijenkast. Hobby-imker Albert Dekker heeft daar tevens een bijenvolk in geplaatst.

De Wapser basisschool verwerkt het thema bijen in de lessen. De school besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en het belang van een gezonde en natuurlijke omgeving. Bijen en insecten passen daar zeer goed bij.

Meerdere insectenhotels

Inmiddels zoemt het van de bijen in de moestuin op de school. De leerkrachten vinden het belangrijk dat leerlingen zien hoe nuttig bijen zijn en hoeveel energie ze in hun werk steken. Daarnaast beschikt de school over diverse insectenhotels.

Hobby imker Albert Dekker coördineert en verzorgt de bijen voor de Wapser basisschool. Dekker: „Ik vind het belangrijk dat kinderen het nut van bijen in hun directe omgeving zien. Zonder bijen is de mensheid niks, zei ooit een beroemde wetenschapper. Het zijn prachtige diertjes die als volk geweldig samenwerken. Je hoeft ook helemaal niet bang voor ze te zijn. Het is ook belangrijk dat kinderen dat ervaren en zien in hun eigen schooltuin. Het zou geweldig zijn als we op termijn ook honing kunnen slingeren uit deze schoolkast. Misschien dat de kinderen nog etiketten kunnen maken op de potje van de Ten Darperschoele honing.”

Thematische lessen

De komende maanden blijft de door de kinderen versierde bijenkast in de moestuin van de school staan. Tevens maakt de school gebruik van het bijenvolk in de verschillende thematische lessen.