Tevredenheid bij Pels en Pluim na goedbezochte show in Zuidwolde

De winnaars bij elkaar op de foto, donderdag na de opening. Foto: Pels en Pluim

Veel bezoekers kwamen afgelopen weekend naar de sporthal van Zuidwolde om de show van kleindierenvereniging Pels en Pluim te bezoeken. Het was ook druk met dieren – 443 stuks - in de hal én er werden donderdagavond bij de opening jubilarissen gehuldigd.

Van het totaal aantal inschrijvingen van 443 dieren, waren er 53 hoenders, 186 dwerghoenders 6 siervogels, 35 watervogels, 111 konijnen en 52 sierduiven. De zeven jubilarissen waren H. Gruppen (40 jaar lid Pels en Pluim), G. Vos, L. Wink en Js. Zanting (40 jaar lid van Pels en Pluim én K.L.N.), N. Wobben (25 jaar lid van Pels en Pluim en K.L.N.) en R. Hallink en H. Kats (25 jaar Pels en Pluim).


Tonprater


De keuring vond traditigetrouw plaats op donderdag, waarna ’s avonds de officiële opening plaatsvond. Die werd dit keer gedaan door tonprater en ondernemer Koop Drost, tevens Zuidwoldiger van het jaar 2021. Ook heeft hij de hoofdereprijzen uitgereikt. Die gingen naar het fraaiste grote hoen van H. Mager, fraaiste dwerghoen van A.H. Steenbergen, fraaiste dwerghoen jeugd van Jarik IJmker, fraaiste siervogel jeugd van Floor Jassies, fraaiste watervogel van A. Meester, fraaiste konijn van J. Linde, fraaiste konijn jeugdlid Naomi Palmers, uitmuntende sierduif van M.J. Zegeren, en fraaiste sierduif jeugd van Jo-Ann en Mitchel Bos.

Tijdens de show was er een leuke quiz voor de kinderen tot en met 15 jaar en er waren kaarsen te zien van de familie Van Dijk uit Ruinerwold.


Nieuws

Meest gelezen