Theatershow Artistakes in De Tippe in Vledder

Aristakes komt optreden in Vledder.

Aristakes komt optreden in Vledder. Foto: Ab Blauw

Pianist en zanger Aristakes brengt op zondagmiddag 7 mei zijn theatershow ‘Mooie Liedjes & Meer!’ in De Tippe in Vledder. Tijdens de show vertelt hij met muziek en gedichten zijn levensverhaal. Hierbij wisselt hij muziek van onder andere Neil Diamond en Charles Aznavour af met eigen composities.

Zanger, pianist, componist en entertainer Aristakes Jessayan stond in de jaren tachtig met enkele hits in de Top 40, onder andere met een duet met Ciska Peters. Hij trad talloze malen op in tv-programma’s als Op Volle Toeren, Los Vast en Nederland Muziekland. Ook in het buitenland had Aristakes veel succes met zijn enthousiasme voor muziek, warme uitstraling, melodieuze stemgeluid en virtuoze pianospel.

Nederlandse Neil Diamond

Het repertoire van de inmiddels 70-jarige Aristakes is allround en kent een grote diversiteit. Zijn specialisme en persoonlijk favoriet is de muziek van Neil Diamond. Verder speelt hij voornamelijk in de stijl van onder andere Elton John, Billy Joel, Charles Aznavour en Frank Sinatra.

Tijdens de matineevoorstelling in De Tippe in Vledder brengt Aristakes zijn levensverhaal in muziek, afgewisseld met gedichten. Een bijzonder verhaal: zeventig jaar geleden zag hij in Griekenland het levenslicht als zoon van Armeense vluchtelingen. Op zijn derde kwamen ze naar Nederland waar hij nog steeds woont. „Het is een triest verhaal hoe mijn voorouders de genocide door de Turken in Armenië ontvluchtten en we uiteindelijk in Nederland terecht kwamen. Met de oorlogen in onder andere Oekraïne en Sudan helaas nog steeds een actueel verhaal”, vertelt Aristakes.

Boodschap

Met Armeense, Griekse, Engelstalige en Nederlandstalige muziek brengt in zijn theatershow hij een boodschap: ‘Music connects people, weapons don’t.’ Een veel grootser project met dezelfde boodschap voor de hele wereld is al enkele jaren in ontwikkeling. „Ik ben bezig met het componeren van een rockopera. De Rockopera Rhapsody for Peace gaat niet alleen over de Armeense genocide, maar er komen ook andere oorlogen voorbij. Waar zijn we mee bezig, vraag ik me af: maak muziek!” Artistakes hoopt zijn rockopera over twee jaar wereldwijd te kunnen uitbrengen.

De matineevoorstelling begint om 15.30 uur, kaarten zijn te koop via detippe.nl.