Atelier Jenny Nes in Diever viert tienjarig bestaan

Jenny Nes in haar atelier aan de Broekemastraat in Diever. Foto: Gerrit Boer

Atelier Jenny Nes in Diever bestaat dit jaar tien jaar en viert dat tijdens de Kunstwandeling door Diever op zaterdag 11 en zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze dagen zijn haar schilderijen heel toepasselijk met tien procent korting te koop.

In 2011 gooide Jenny Nes het roer om en maakte werk van haar hobby. Haar baan werd opgezegd, haar garage aan de Broekemastraat 21 werd tot atelierruimte verbouwd en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel werd geregeld. Sindsdien staat Jenny als professioneel kunstenaar te boek, een beslissing waar ze nog geen dag spijt van heeft gehad.

Jenny schildert met acrylverf en olieverf. Op haar schilderijen worden voornamelijk de mens en natuur uitgebeeld in kleurige en warme composities. Haar stijl is te herkennen aan het kleurgebruik en de sterke gelaagdheid, kleurrijk in dik opgebrachte lagen verf.

Verbouwing atelier

Het atelier heeft inmiddels nog een verbouwing ondergaan waardoor een nog lichtere ruimte is er gecreëerd, waarin het prettig schilderen is. Ook voor Jenny’s cursisten. Door de ontwikkelingen rondom corona heeft het lesgeven stilgelegen, maar Jenny hoopt dit eind september weer te kunnen oppakken.

In de afgelopen tien jaar heeft Jenny naast het lesgeven ook andere activiteiten ondernomen. Zij organiseert workshops, exposeert op verschillende plaatsen in het land en doet aan Kunstuitleen. Zo hangen haar schilderijen onder andere bij Uniek Keukenexpert in Hoogeveen.

Een mooie samenwerking is ontstaan met schrijfster Marcella Kleine: op de covers van drie van haar boeken prijkt een schilderij van Jenny. In het atelier van Jenny en via haar website zijn kunstkaarten te koop met schilderijen van Jenny en gedichten van Marcella.

Kunstwandeling

Dat Jenny in die tien jaar niet stil heeft gezeten, blijkt ook uit het feit dat zij één van de drie initiatiefnemers is van de jaarlijkse Kunstwandeling door Diever, die normaliter in juni plaatsvindt, maar dit jaar eenmalig naar september is verplaatst.

Jenny is ook medeorganisator van Rondje Diever Kunst en Ambacht, dat ieder tweede weekend van januari tot en met april plaatsvindt.

Het atelier is gevestigd aan de Broekemastraat 21 in Diever. In de tuin bij het atelier zijn beelden te bewonderen, die gemaakt zijn door Jenny’s echtgenoot Jaap Mones.

Info: www.jennynes.nl , www.kunstwandelingdiever.nl , www.rondjediever.nl

Nieuws

Meest gelezen