Toch nog een vleugje Hippisch De Wolden met Runer Paardendagen en Outdoor Zuidwolde

Momentopname van een eerder concours van De Vrederuiters in Ruinen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Met de organisatie van de Runer Paardendagen en Outdoor Zuidwolde, is er dit jaar toch nog een vleugje Hippisch De Wolden. Het zijn direct de laatste twee evenementen, want de menwedstrijden in Zuidwolde, die verplaatst waren naar 2 en 3 oktober, zijn alsnog vanwege corona van de agenda gehaald.

Vrijdag tot en met zondag is Ruinen het toneel van springwedstrijden, tot grote blijdschap van de organisatie. „We hebben pas laat gehoord dat het door kon gaan”, laat Rosan Brand van De Vrederuiters weten. „Vorig jaar hebben we op bescheiden schaal zonder publiek wat kunnen doen, maar nu zijn toeschouwers ook welkom. We hebben een heel plan moeten maken voor de gemeente, allemaal regels en looproutes. Je moet veel extra dingen regelen: een grotere tent, meer ruimte rond het terrein en iedereen moet zich registreren.”

Inzet extra vrijwilligers

Het betekent extra werk voor de organisatie en de inzet van extra vrijwilligers. Dat zijn er nu zo’n dertig. Publiek moet op anderhalve meter van elkaar, catering is dit jaar ook toegestaan. „Als het maar in de buitenlucht is”, verzucht Brand. Ze hebben het er graag voor over, want één ding is heel duidelijk: iedereen wil graag weer wat actie. „De zaterdag en zondag zaten snel vol, wij hadden de inschrijving al eerder geopend, uiteraard onder voorbehoud. Dat wisten alle ruiters ook. We kunnen maximaal 700 deelnemers herbergen.”

De deelnemers komen weer van heinde en verre. „Iedereen weet ons steeds beter te vinden”, glundert Rosan Brand. Al die belangstelling zou een vierde dag rechtvaardigen. „Dat gaan we dus niet doen, vier dagen zien we niet zitten.”

Eerste Grote Prijs

Er zijn geen randactiviteiten, wel is er op zondag voor het eerst de strijd om de Grote Prijs. Mooi voor het publiek, zoiets trekt volgens Brand extra publiek en er is tevens een sponsor voor gevonden.

Op vrijdag 10 september springen de paarden in de klassen L tot en met ZZ en B + L, zaterdag verschijnen de pony’s in de klassen BB tot en met ZZ in de ring, alsmede paarden BB tot en met L. Zondag zijn het de paarden in de klassen BB tot en met M, alsmede de Grote Prijs Z en ZZ met barrage achteraf.

Vanaf woensdag 15 september springen de paarden tijdens Outdoor Zuidwolde op het CH-terrein in Veeningen. Daar wordt maar liefst vijf dagen gesprongen, al honderden deelnemers hebben zich aangemeld.

Nieuws

Meest gelezen