Toekomst dierenparkje Kolonievreugd in Wilhelminaoord staat op de tocht: per september op slot als er geen nieuwe vrijwilligers komen

De noodklok luidt in Wilhelminaoord. Melden zich vanuit het dorp geen nieuwe vrijwilligers aan die willen helpen bij het beheren van het kleine dierenparkje Kolonievreugd bij woonzorgcentrum De Menning, dan gaat het parkje in september voorgoed op slot.

Bewoners van De Menning genieten dagelijks van dieren in het dierenparkje.

Bewoners van De Menning genieten dagelijks van dieren in het dierenparkje. Foto: Gerrit Boer

Dierenparkje Kolonievreugd in de tuin van woonzorgcentrum De Menning, is in 2011 heropend. Toen duidelijk werd dat uitbreiding van het woonzorgcentrum niet door zou gaan, is het parkje helemaal opgeknapt en heeft Noorderboog de exploitatie op zich genomen. Binnen de afrastering lopen geiten, schaapjes, kippen en konijnen. Het dierenparkje wordt gerund door vrijwilligers. Nog wel, want het aantal vrijwilligers is zo afgenomen dat Noorderboog een noodoproep heeft geplaatst. „Al langere tijd zoeken we mensen die ons willen helpen bij het beheren van het dierenparkje”, zo zegt coördinator vrijwilligerswerk bij Noorderboog, Gerda de Vries.

Geen resultaat