Toertocht voor Union bromfietsen door het Vechtdal

Union bromfietsen. Aangeleverde foto

De Union-toercommissie van de Nieuwleusense historische vereniging houdt op zaterdag 28 augustus haar tweede toertocht voor uitsluitend Union bromfietsen. De toertocht gaat door het Vechtdal, waaronder de stuw bij Junne en de Lemelerberg.

De tocht is ongeveer 65 km lang en er wordt om 11.00 uur gestart vanaf het Museum Palthehof aan het Westeinde 3 in Nieuwleusen. Het museum is open vanaf 10.00 uur. Er is parkeergelegenheid op het plein bij de kerk.

Twintig jaar geleden, in 2001, is het faillissement uitgesproken van de toenmalige fietsenfabriek in Nieuwleusen. In de fabriek maakte medewerkers ook bromfietsen met de vooruitstrevende modellen zoals de Boomerang en Polaris, maar ook de Roulette met automaat. Van dit laatste model zijn er veel gefabriceerd voor de PTT postbezorging in Nederland.

Na de tocht is er gelegenheid om het museum te bezichtigen. In de Unioncollectie staat de eerste in 1952 door de Union geproduceerd bromfiets die uitgevoerd was met een GMF (Gelderse motoren fabriek) Boy motorblokje.

Nieuws

menu