Trea ten Kate neemt het publiek in Nieuwleusen mee naar Afrika

Trea ten Kate Persfoto

Nieuwleusen - Trea ten Kate geeft woensdag 25 september een lezing in het Verhalencafé. Dit doet ze tijdens de Week van de Afrikaanse roman, dat plaatsvindt in Kulturhus De Spil.

Het centrale thema van de lezing is: ontmoetingen onderweg en met haar Afrikaanse schoonfamilie. Trea vertelt tijdens de lezing hoe een meisje uit het dorp als volwassen vrouw op het idee komt om in een auto te stappen en naar Dakar te rijden, wat ze onderweg zag en meemaakte, hoe ze zich daarbij voelde en wat ze ervan vond.

Ze neemt de bezoekers van de lezing mee op reis van Zwolle naar Dakar aan de hand van fragmenten uit haar boek, anekdotes en foto’s van haar reis. Ook vertelt ze kort over haar ‘roots’ in Nieuwleusen en hoe ze van een pompstation tegenover een molen op haar 40e en 46e terecht kwam in een roadtrip dwars door de woestijn.

Reis

Trea en Mahamadou reisden van Zwolle, dwars door Europa naar Spanje. Daar stapten ze op de boot naar Marokko en trokken verder naar het zuiden. Ze reisden dwars door de Sahara naar de Islamitische Republiek Mauritanië. Van daaruit gingen ze naar Senegal en bezochten het slaveneiland voor de kust van Dakar. De inloop van is vanaf 19.45 uur en de lezing begint om 20.00 uur.

Nieuws

menu