Triangel Rouveen neemt driedubbel afscheid, directeur Harold Engels en twee leerkrachten vertrekken

Een driedubbel afscheid woensdag op hervormde basisschool De Triangel in Rouveen. Directeur Harold Engels (38), groepsleerkracht Hanneke Smit (48) en intern begeleider en leerkracht Jan-Matthijs Hulsman (38) vierden hun vertrek.

Op een driepersoons fiets maakt het afscheidnemende trio een tocht door  Rouveen.

Op een driepersoons fiets maakt het afscheidnemende trio een tocht door Rouveen. Foto: FRENS JANSEN

Harold Engels leidde De Triangel twaalf jaar. Hij wordt directeur van de christelijke basisschool De Wendakker in Zwolle. Hij is ook directeur van De Driester in Kamperzeedijk. Ook daar stopt hij mee om zijn carrière in Zwolle voort te zetten.

„Het wordt tijd voor een nieuwe stap in mijn leven”, zegt Engels, die in Staphorst blijft wonen. „Dit is een fijne school, met een goed team, goede sfeer en goed onderwijs. We hebben en duidelijk christelijk profiel. We zijn een hervormde school voor iedereen. Iedereen is welkom als je meedoet. We geven ook les aan islamitische kinderen. Dat gaat prima.”

Engels zag zijn school in Rouveen groeien van 250 leerlingen in 2009 tot een 295 kinderen nu. Ook verhuisde hij naar de combischool aan de Korte Kerkweg waar de Triangel het gebouw deelt met gereformeerde school De Levensboom. De rek is er nog niet uit en dat komt doordat Rouveen groeit en de school dus ook. „Ik heb een bijdrage proberen te leveren aan de digitalisering en ik wil het beste voor elk individueel kind. Ook vind ik het belangrijk dat het team maximaal gefaciliteerd wordt om kennis op te doen en dus ook over te dragen. Voor de klas staan is echt een vak.”

‘Fijne werkplek’

Ook intern begeleider Jan-Matthijs Hulsman vertrekt. Hij gaat naar een school in Nunspeet waar hij de laatste jaren al twee dagen werkte. Hij krijgt daar een fulltime baan. „Ik werkte vijftien jaar op De Triangel. Na mij opleiding, toen ik hier stageliep, bleef ik plakken. Echt een fijne werkplek.”

Hanneke Smit werkte twaalf jaar op de Triangel, de laatste jaren als leerkracht van groep 8. Zij kiest voor een nieuwe baan op een school voor speciaal onderwijs in Zwolle. „Ik heb hier een goede tijd gehad. Je kon je als docent goed ontwikkelen.”

Het drietal nam woensdag afscheid. Een driepersoonstandem stond hierin centraal. Engels, Hulsman en Smit kwamen in de ochtend gedrieën met dit vervoersmiddel aan op school. Aan het eind van de middag maakten ze een rondrit door Rouveen, terwijl ouders en kinderen langs de kant stonden om de leerkrachten uit te zwaaien. Wie de nieuwe directeur wordt, is alleen in kleine kring op school bekend, maar formeel nog niet.