Truusje Vrooland-Löb schenkt haar collectie aan de Boekenzoeker in Zuidwolde

Truusje Vrooland-Löb met om haar schouder de ‘verteltas’ schenkt haar collectie prentenboeken met bijbehorende knuffels aan Boekenzoeker Stella Leenders. Eigen foto

Recensent van kinder- en jeugdliteratuur Truusje Vrooland-Löb heeft haar privécollectie overgedaan aan Boekenzoeker Stella Leenders uit Zuidwolde. Zij ziet Leenders als haar geestelijk cultureel erfgenaam.

Na veertig jaar met tomeloze inzet en enthousiasme kinderboeken te hebben gepromoot, vindt Vrooland het welletjes. Onlangs vond de overdracht plaats onder het toeziend oog van haar katten en hond. Op tafel kwamen tientallen prachtige prentenboeken met bijbehorende knuffels. Ook haar rijkversierde ‘verteltas’ en een broek met afbeeldingen van Nijntje Pluis werden overgedragen. Stella Leenders heeft plechtig beloofd om Vroolands werk voort te zetten en zoveel mogelijk baby’s, peuters en kleuters voor te lezen uit haar collectie. Want met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Pinkeltjeboek

Verkleed als Boekenzoeker -met Pinkeltjeboek op haar hoofd- werkt boekpromotor Leenders nu ruim vijf jaar op IKC Het Groene Hart in Zuidwolde en KC Het Veldboeket in Veeningen, bovendien op donderdagmiddag in Bibliotheek Zuidwolde. „Ik zoek het juiste boek op het juiste moment bij het juiste kind. Want ik ben ervan overtuigd dat alle kinderen van lezen houden, als zij maar een goed boek hebben.”

Nieuws

menu