Twee mannen worden overvallen in een vakantiewoning in IJhorst en flink mishandeld

Vakantiepark Reestervallei aan de Veldhuisweg in IJhorst. Foto: Frens Jansen

Twee mannen van 42 en 37 jaar uit de gemeente Staphorst zijn afgelopen nacht gewond geraakte bij een overval in een vakantiewoning aan de Veldhuisweg in IJhorst.

De politie pakte een verdachte op, een 28-jarige man uit Ommen. Naar twee anderen wordt nog gezocht.

De politie rukte de afgelopen nacht rond 1 uur uit naar vakantiepark Reestervallei aan de Veldhuisweg in IJhorst. Daar trof ze twee heren uit de gemeente Staphorst aan die flink gewond waren. Ze waren niet levensgevaarlijk gekwetst, maar wel flink mishandeld. Een ambulance bracht ze naar het ziekenhuis. Een buurtbewoner meldt dat ze een uur eerder iemand met een zaklamp door het duistere weiland zag lopen. Ze vond dit gek, want normaal gesproken gaan wandelaars die in de duisternis nog een ommetje maken via een pad en niet door het weiland.

Het bleek dat er drie mannen de woning waren binnengedrongen. De slachtoffers werden overvallen en mishandeld. Volgens de politie zijn de slachtoffers niet in levensgevaar en aanspreekbaar. Waarom de mannen in hun eigen gemeente in een vakantiehuis bivakkeerden, is niet bekend. Mogelijk zijn het heren die ingeschreven staan in de gemeente Staphorst, die dus van elders komen maar wel op het park wonen.

Op zoek naar twee heren

De politie is nu op zoek naar twee andere verdachten. Aan de hand van camerabeelden en gesprekken met slachtoffers en getuigen wordt uitgezocht wat er precies is gebeurd op het vakantiepark in IJhorst. Reestervallei is een groot vakantiepark met tientallen huisjes.

Nieuws

menu