Tweede Lichtjestocht voor de Vrijheid in Staphorst was woensdagavond iets rustiger dan de eerste editie, maar toch liepen er weer drommen wandelaars mee

Een flinke menigte liep door Staphorst-Noord. Foto: Wilbert Bijzitter

In Staphorst vond gisteravond voor de tweede keer een Lichtjestocht voor de Vrijheid plaats. Een grote groep mensen liep door Staphorst-Noord. Alles verliep vlekkeloos.

Op 5 januari was de eerste Tocht voor de Vrijheid voor kinderen, ondernemers, horeca en boeren in Staphorst. Het was gisteravond iets rustiger dan de eerste tocht op 5 januari. Toen deden er rond de 350 mensen mee. Nu iets minder, maar nog steeds was het druk. Alles verliep goed en dus kan ook deze editie een succes worden genoemd.

Deze keer liep de groep, gewapend met spandoeken en fakkels, door Staphorst-Noord. De vorige keer ging de route door Staphorst-Zuid. Burgemeester Jan ten Kate van Staphorst had toestemming gegeven voor de tocht, wel had hij gevraagd of de mensen geen spandoeken met van die grote stokken mee wilden dragen.

Vlekkeloos

De tocht verliep net als de eerste keer vlekkeloos. Er waren geen incidenten en na afloop was er warme chocolademelk op de Markt en snoep voor de kinderen.

De organisatie was in handen van een groep die zich Wakker Staphorst noemt. Het is een club mensen die het niet eens is met de verregaande coronamaatregelen, de druk om je te laten vaccineren en de uitsluiting die dreigt als je dat niet doet. Ook het volgens velen wegzetten van de boeren op een kwalijke wijze is voor velen een reden om te wandelen voor de vrijheid. Niet alleen in Staphorst werd gisteravond gelopen, op meer plekken in ons land waren wandeltochten voor de vrijheid.

Nederland in Verzet zet alle acties op een overkoepelende website. Nederland in Verzet kent op social media zoals Facebook, Instagram, Telegram en Signal inmiddels ruim 50.000 volgers en dit aantal is groeiende.

Nieuws

menu