Tweede expositie Noord Nu

Werk van John Kok.

Werk van John Kok. Foto John Kok

Noord Nu is een nieuw kunstzinnig initiatief in Drenthe. In drie zomermaanden tot en met 14 augustus worden vier tentoonstellingen georganiseerd met in totaal 23 kunstenaars uit heel Nederland. Vanaf 16 juni is de tweede tentoonstelling Noord Nu te zien.

Martin de Jong, één van de initiatiefnemers, heeft een gemêleerd gezelschap kunstenaars weten te strikken voor Noord Nu #2. De verschillende disciplines leveren een combinatie op die in Drenthe nog niet eerder te zien is geweest. In de vele leegstaande ruimtes van het gebouw zijn installaties, video’s en beelden te bekijken. Speciaal gemaakt voor de ruimte of de ruimte speciaal gekozen voor het werk. De entree en voormalige kantine zijn gereserveerd voor onder andere een groot en monumentaal schilderwerk.

De mix van vervallen en opgeknapte ruimtes draagt bij aan de beleving van de kunst. Het resultaat is een museale tentoonstelling op een bijzondere locatie. Deelnemende kunstenaars zijn Mirjam Offringa, AKMAR, Albert Oost, Jochem Hamstra, John Kok, Martin de Jong.
Noord Nu #2 is van 16 juni tot en met 3 juli te zien, geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.