Uffelte viert een 'klein' feestje. Team The Daddy's wint het Kubbtoernooi, Fabienne Tiemens grijpt de meeste kerels bij de stoelendans

De inwoners van Uffelte kijken terug op een geweldig ‘kleintje Uffelterfeest’. Het grote dorpsfeest dat in het eerste weekeinde van juni dit jaar gepland stond, ging vanwege de coronamaatregelen niet door.

Spanning bij het Kubbkampioenschap.

Spanning bij het Kubbkampioenschap. Aangeleverde foto

Voor de organisatie van het feest aanleiding om te kijken naar een alternatief. Dat werd gevonden in een ‘klein feestje’ dat zaterdag op het evenemententerrein werd gehouden. Zaterdagmiddag verzamelden liefst 39 teams zich voor het Kubbkampioenschap van Uffelte.

Op zestien velden werd er gestreden en uiteindelijk gooiden The Daddy’s het sterkst en bleven ze team Kubb-zooi voor. Aansluitend op het Kubbkampioenschap vond het aloude stoeltjesdansen, de Uffelter variant met om kerels draaiende dames, plaats. Fabienne Tiemens greep uiteindelijk de meeste kerels en wist in de finale ook de laatste, nu wel op een stoel zittende Uffelter te veroveren. De hilarische dansactiviteit kreeg zo een verdiende winnaar.

Het ‘kleintje Uffelterfeest’ werd daarna afgesloten met een avondvullend programma voor de ongeveer driehonderd bezoekers. Feest dj Roelof Hof kreeg de uitbundige Uffelters op de dansvloer.

Terug naar normaal

Voor voorzitter André Wever van de feestcommissie reden om tevreden terug te blikken op een perfecte dag. „We hebben er alles aan gedaan om het feest volgens de coronamaatregelen te laten verlopen. Dat is gelukt. Met dank aan korfbalvereniging Koru en de mensen van dorpshuis de Vlasbarg’n die hun ruimtes beschikbaar hadden gesteld. Maar eerlijk is eerlijk, volgend jaar willen we weer terug naar normaal met een gewoon Uffelterfeest. Een feest waar we weken van tevoren al naar uitkijken en een feest zonder coronabeperkingen.”