Uffelter kerkje wordt bloemenzee tijdens traditionele ventactie op 20 en 21 april

Er zijn onder andere geraniums te koop. Foto: Pixabay

In Uffelte en Havelte wordt op 20 en 21 april de bloemenactie gehouden. Na twee jaar afwezigheid mag het weer en de al meer dan veertig jaar oude ventactie voor het restauratiefonds van de kerken in Uffelte en Havelte is nog springlevend.

De perkplanten komen weer naar naar de bewoners toe. Een van de bijzondere onderdelen van deze actie is dat het gaandeweg een dorpenactie is geworden. Niet alleen kerkgangers, maar ook mensen die de kerken een warm hart toe dragen doen mee.

Ook een bijzonder onderdeel van de actie is dat er altijd perkplanten van hoge kwaliteit worden verkocht tegen scherpe prijzen. Dit dankzij de speciale werkwijze van de kweker uit de Noordoostpolder.

Bloemenzee

Het Uffelter kerkje wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een ware bloemenzee. Van hier uit gaan tientallen venters op pad om de perkplanten in de straten van Uffelte, Havelte, Darp, Havelterberg, Veendijk, Busselte en omstreken te verkopen.

Het aanbod van de perkplanten zal bestaan uit geraniums (staand en hang), Spaanse margrieten, verbena, scaevola, helichrysum en fuchsia. Wie de venters op 20 en 21 april mist, kan op beide dagen planten kopen in het kerkje van Uffelte. Vooraf een bestelling doorgeven kan via (0521) 351330 (Kor Reins), (05210 341600 (Jan Mannes) en (06) 51854902 (Frans Hiemstra).

Nieuws

menu