Uitbundig Oktoberfest in Alteveer: 'Iedereen was weer heel erg toe aan een groot feest'

Iedereen was zichtbaar toe aan een groot feest zoals zaterdag in Alteveer. Foto: Kim Stellingwerf

Ze hadden er lang naar uitgekeken, niet alleen in Alteveer zelf, maar ook in de wijde omgeving. Het grootste Oktoberfest van Noord-Nederland met 3500 feestgangers zit er weer op en werd, ondanks dat het om middernacht afgelopen moest zijn, een groot succes.

Geen wanklanken, alleen maar blije gezichten van vooral jonge mensen in lederhosen en dirndljurkjes, die allemaal gewoon heel erg toe waren aan een groot feest. Dat zag Johan Sok ook. „We kregen rond zeven uur ineens een piek van wel 1200 man die allemaal de tent in wilden, maar het is allemaal perfect verlopen.”

En een groot feest werd het aan de Jan Haarstraat, waar de poorten om zes uur open gingen en de bezoekers de kans kregen om een goede bodem te leggen voor de drankjes die de rest van de avond zouden worden geconsumeerd. Het werd een gekkenhuis waarbij de muziek ondergeschikt was, maar wel medebepalend voor de goede sfeer in de mega Duitse feesttent.

Deelstaat Beieren

Met DJ Douwe, Party Kryner en Wahnsinn stonden artiesten op het grote podium die de gedachten deden uitgaan naar de Duitse deelstaat Beieren, waar de oktoberfeesten hun oorsprong vinden en ongegeneerd uitbundig worden gevierd. De organisatoren Johan Sok en Arjan Venemann keken tevreden toe hoe iedereen losging en plezier maakte. Of het nu feestgangers uit Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Slagharen, Meppel of Dwingeloo waren. „Ze kwamen uit alle omliggende dorpen, veelal met touringcars”, zag Sok.

Stoppen om middernacht is hem best bevallen. „Bij het vertrekken is alles rustig verlopen, daar had ik stilletjes nog wel overlast verwacht. Ik liep zondagmorgen alweer om acht uur op het terrein om wat rommel op te ruimen, maar dat was er niet veel. Hier en daar wat bekertjes.”

Op de Facebookpagina van het Oktoberfest Alteveer zijn vele foto’s te vinden die de uitbundige sfeer goed weergeven. Zie https://www.facebook.com/oktoberfestalteveer

Nieuws

menu