Vuur verwoest woonboerderij met rieten dak aan de Veendijk in Havelte | video

De brandweer probeert de woonboerderij van de vlammen te redden

De brandweerkorpsen van Drenthe blussen een grote uitslaande brand in een boerderij aan de Veendijk in Havelte. Het vuur greep snel om zich heen op het rieten dak dat bijna helemaal verwoest is door de vlammen.

Brandweerlieden uit Havelte, Ruinerwold, Meppel, De Wijk en Ruinen proberen het vuur onder controle te krijgen. De vlammen sloegen al uit het dak toen de brandweer ter plaatse kwam. Daarna greep het vuur snel om zich heen op het droge rieten dak van de woonboerderij aan de Veendijk in Havelte.

Binnen een uur was het dak grotendeels verwoest. De rook van de brand is in de wijde omtrek te zien. Tijdens het blussen kwamen de vlammen nog steeds hoog boven de woning uit. De boerderij was niet meer te redden.

Geen gewonden

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. Niemand raakte gewond. De bewoners die ten tijde van de brand thuis waren konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen en zijn in de omgeving opgevangen.

Ondanks de massale inzet van brandweerkorpsen was het al vrij snel duidelijk dat er voor de brandweer weinig eer meer viel te behalen, dan het vuur gecontroleerd te laten uitbranden. Een naastgelegen woonboerderij werd uit voorzorg nat gehouden in verband met vliegvuur.

Nieuws

menu