Uitverkochte Nachtelijke Beleving in Diever groot succes

Nachtelijke beleving Theater in Diever. Foto: Andre Weima Fotografie

Drie avonden op rij uitverkochte voorstellingen en louter enthousiaste bezoekers. Zélfs geen wanklank bij de vijf groepen die het tijdens de theatrale wandeling op de donderdag niet droog hadden gehouden. De Nachtelijke beleving 2021 in Diever gaat de boeken in als een groot succes.

„Waanzinnig! Ik ben zo ontzettend blij en trots op alle mensen die zo hard hebben gewerkt aan deze Nachtelijke beleving.” Theatermaker Leander Breen kwam zaterdag na de laatste voorstelling superlatieven tekort om het succes van de eerste van een serie van vier belevingen te omschrijven. „We hebben een fantastisch team, het is echt een feest om met hen allen samen te werken. Waar in eerdere edities groepen van 35 personen de route liepen, werd er nu opgeschaald naar 50. De kaartverkoop ging zo hard, dat we gekeken hebben naar de mogelijkheden om uit te breiden”, aldus de artistiek leider van Roestvrij theater. ‘

Enthousiast

Door dit enorme succes werden extra gidsen gezocht om alle groepen te begeleiden. Eén van de vrijwilligers die zich had aangemeld, was wethouder Henk Doeven van de gemeente Westerveld. „Mijn ervaring als gids? Dubbel fantastisch! Je geniet nog meer van de hele avond; de voorbereiding, de interactie met de toeschouwers en de voorstellingen. Ik heb mij direct opgegeven voor de andere drie voorstellingen”, geeft Henk Doeven desgevraagd aan. „En dus niet te veel reclame maken hoor, straks val ik nog buiten de boot”, aldus een lachende wethouder. Met in totaal 900 bezoekers zaten de drie avonden stampvol. De bezoekers genoten van de vijf voorstellingen op verschillende locaties. „Eindelijk weer eens wat cultuur.”

Herkenbaar

Nachtelijke beleving van Roestvrij theater is een prachtige belevenis: Drenthe vs Randstad’, laat een bezoeker na afloop via Twitter weten aan zijn volgers. „Ik kom vanuit Amsterdam en ga binnenkort hier in Westerveld wonen. Toen ik het thema zag, moest ik hier natuurlijk naartoe.” De verhaallijn was erg herkenbaar en actueel en bevatte komische stukken. Ook de diversiteit aan spelers en de verrassende locaties smaakten naar meer: „Er zaten hilarische stukken in en zo herkenbaar! En wat een leuke route. Ik kom zeker terug voor de volgende Nachtelijke Beleving”, zijn een greep uit de reacties van bezoekers. Dat de route veel fotogenieke momenten bevatte, was te merken aan het aantal foto’s wat online is geplaatst door bezoekers en wat is gedeeld met Roestvrij theater. Breen lachend: „Op sommige momenten hadden we ook kleine oponthoud, doordat mensen graag nog wat foto’s wilden maken van het verlichte decor.”

Harde reset

Al over vier weken staat de Nachtelijke beleving in Havelte op de planning. „Wij zijn nu nog even aan het nagenieten van Diever, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor de volgende belevenis al in volle gang”, zo kijkt de artistiek leider vooruit. „Van 23 tot en met 25 september spelen we daar een geheel nieuwe verhaallijn. Iedereen die we dus al hebben mogen ontvangen in Diever, kan opnieuw komen genieten van een totaal vernieuwde wandeling die in het teken staat van Oer.” Ontwenningskliniek OER, Ontspanning En Reset, heeft een speciaal programma ontwikkeld ‘Terug naar je Oer!’. Dit programma is gemaakt voor mensen die toe zijn aan een intern herstel. Die hun werk even laten voor wat het is om terug te gaan naar de bron, terug te gaan naar het innerlijke oerinstinct. In deze theatrale tour worden de bezoekers meegenomen naar de oertijd. De tijd waar geen mobiele telefoons bestaan, waar je geen selfies hoeft te maken en waar het niet gaat om de meeste likes. Oftewel geen prikkels van de hedendaagse technologie. De bezoekers krijgen natuur uit een potje om zo snel mogelijk weer de druk van de hedendaagse maatschappij aan te kunnen. Maar de vraag is of dit daadwerkelijk goed uitpakt.

Kaarten

De kaartverkoop voor Havelte, maar ook voor Frederiksoord in oktober en Dwingeloo in december is al gestart. “Het is te gek om te horen dat mensen na terugkomst gelijk hun telefoon pakten en kaarten bestelden voor één of meer van de volgende edities. Dat geeft ons nóg meer energie om met elkaar aan de slag te gaan voor de volgende Nachtelijke belevingen.” Kaarten zijn te bestellen via www.roestvrijtheater.nl. Bij vragen of aanmelden als vrijwilliger kan er gemaild worden naar info@roestvrijtheater.nl.

Nieuws

menu