GGD IJsselland gaat met vaccinatiebus het gebied in. 'We willen drempels wegnemen bij de mensen'

De vaccinatiebus doet meerdere plaatsen in het gebied aan. Foto: GGD IJsselland

GGD IJsselland start deze week met de vaccinatiebus. Nieuwleusen heeft de primeur, daar staat de bus op vrijdag 10 en zaterdag 11 september op het parkeerterrein bij zwembad De Meule.

Ook voor informatie over de coronavaccins kun je terecht bij de bus. De realisatie van de bus is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Arriva Touring. „„We willen drempels wegnemen bij de mensen die nog niet de kans hebben gezien om zich te laten vaccineren”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccineren GGD IJsselland.”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccineren GGD IJsselland.

In de vaccinatiebus kan iedereen vanaf twaalf jaar terecht voor een eerste of tweede prik. De bus staat vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur aan de Burgemeester Backxlaan, op het parkeerterrein bij zwembad De Meule. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de eerste en tweede prik minimaal drie weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin en het Janssen-vaccin. Wanneer de 1e prik in de bus gehaald wordt, kan de tweede vaccinatie een volgende keer in de bus, of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland, gehaald worden.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht, dit geldt ook voor kinderen. En neem een mondkapje mee.

Bus gaat de regio in

Na Nieuwleusen volgen meerdere plekken in regio IJsselland waar de bus een aantal dagen gaat staan. Van Buuren: „Vooraf wordt onder andere via onze website www.ggdijsselland.nl en verschillende socialmediakanalen aangekondigd waar de bus staat en op welk moment. We hopen door dichtbij te zijn mensen alsnog de kans te geven om zich te laten vaccineren. Iedereen heeft recht op een vaccinatie. Zo zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus.”


Nieuws

Meest gelezen